Svinjski paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
probajte
SPECIJALITET KOJI JE JELA CELA JUGA VRAĆA SE NA VELIKA VRATA: Ukus vraća u BOLJE dane posle prvog zalogaja - recept
Paprikaš je jedno od retkih jela na kašiku koje niko ne odbija, a pravi se od svima omiljenih namirnica, kao što su krompir i meso
Objavljeno: 01.10.2023. 08:33h
Tatjana Maksić
Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za svinjski paprikaš, a ruske domaćice su otkrile tajnu za sočnost ovog jela.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 800 g svinjskog mesa
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 2-3 čena belog luka
- lovorov list
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
Priprema:
- Isecite meso na kockice i propržite u dubljem tiganju na malo ulja.
- Kada je meso skoro gotovo dodajte sitno seckan crni luk, kao i šargarepu isečenu na kolutove. pa pržite dok povrće ne omekša.
- Posolite, pospite slatkom mlevenom paprikom i dodajte biber u zrnu, kao i lovorov list.
- Promešajte, smanjite temperaturu i kada i povrće omekša dodajte krompir isečen na sitne kockice (nemojte da mešate).
- Samo poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi nekih 25 minuta. Za to vreme nemojte da podižete poklopac.
- Nakon tog vremena proverite da li je krompir omekšao, pa lagano promešajte.
- Dodajte mleveni beli luk, a u kutlaču stavite kašičicu soli, pa prelijte vrelom vodom.
- Sipajte ponovo vrelu vodu u kutlaču i dodajte u gulaš, i tako još dvaputa. Nemojte da mešate.
- Trebaće vam oko 100 ml vode. Pojačajte temepraturu i kuvajte još nekih 5 minuta, pa tek onda lagano promešajte i ostavite da se kuva još 10 minuta.
BNONUS VIDEO:DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet
(Espreso/stvarukusa)