bravo!
NIŠLIJA PRVAK SVETA U JEDENJU NAJLJUĆE PAPRIKE: Za njega je MALA MACA, tamani je kao jabuku
Nišlija je postao prvak u jedenju ljute paprike, a kako kaže na to se navikao od detinjstva
Koliku količinu ljutine može da podnese naše telo zapravo? Sudeći po Daliboru Miloševiću (38) iz Brzog Broda, može mnogo, budući da je on prvak u jedenju najljuće paprike na svetu.
Kako kaže za Telegraf.rs oduvek jede ljuto, a ta navika ga je dovela do toga da u Srbiji bude jedinstven.
- Odrastao sam u porodici u kojoj svi jedu ljuto, tako da sam od malih nogu i ja zavoleo da jedem ljuto - počinje momak.
Kada je već neko ko voli ljuto, zašto se ne bi prijavio na takmičenje.
- Obzirom da ceo život jedem ljuto, u zadnjih par godina mi se javila želja da se prijavim na neko takmičenje tog tipa. Ove godine sam se prvi put prijavio i učestvovao na "Super ljutom izazovu", takmičenje u jedenju ljutih papričica, koje tradicionalno već sedam godina organizuje Živojin Antić iz Ćuprije.
Paprika koja je ušla u Ginisovu knjigu po ljutini, za Dalibora je poput jabuke.
- To je jedino takmičenje tog tipa koje se organizuje u Srbiji. To je bilo moje prvo učešće i moja, za sada, prva pobeda. Najljuća paprika koju sam do sada pojeo je Carolina Reaper (2,2 miliona skovila), koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najljuća papričica na svetu - priča nam Nišlija.
Naredni korak je takmičenje u Makedoniji, a mi mu želimo puno sreće.
- Što se tiče mojih daljih planova, želja mi je da se prijavim na neko međunarodno takmičenje, a to će najverovatnije biti sledećeg meseca u Makedoniji.
Podrške mu ne manjka
- Porodica i prijatelji su uz mene, pružaju mi podršku, veruju u mene, ali u nekim trenucima malo i brinu, da li će sve biti u redu, i da li ću biti dobro. Iskreno mislim da je jedenje ljutog stvar forme, i da što više jedem ljuto, više mogu da pojedem i da podnesem ljutinu - priča nam i objašnjava šta je problek kod ljudi kada je ljuto u pitanju:
- Ljudi imaju bezrazložni strah od ljutog. Međutim, ljuto je zdravo i u manjim količinama je jako korisno za imunitet, krvne sudove i srce - završava za naš portal.
Bonus video:
(Espreso/Telegraf.rs)