Krofne koje su šuplje u sredini, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
preukusno!
KROFNICE SU POSLASTICA OMILJNA SVAKOM DETETU: Samo uz OVAJ RECET će biti ŠUPLJE u sredini
Uz ovaj recept imaćete krofne koje su šuplje u sredini
Objavljeno: 29.09.2023. 22:19h
Marija Marković
Ovo je recept koji nepogrešivo svima uspeva!
Potrebno je:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 18 g vanilin šećera
- 300 ml jogurta
- 10 ml domaće rakije
- korica rendane pomorandže
- sok od pola pomorandže
- 300 grama brašna
- prašak za pecivo
- malo soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte jogurt, rakiju, rendanu koru pomorandže, sok od pomorandže i brašno. Dodajte prašak za pecivo, malo soli i zamesite glatko testo. Pokrijte testo folijom dok se ulje dobro ne zagreje. Umočite kašičicu za kafu u hladno ulje, pa njome izvadite krofne i stavite ih u vrelo ulje. Svaki put pre hvatanja testa, kašičicu umočite u hladno ulje. Pržite nekoliko minuta, a zatim izvadite krofne na papirni peškir da se ocedi višak ulja. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
(Espreso/Trpeza!)