Paprika somborka u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/Moi Domasni Recepti

ne postoji bolja

NAJUKUSNIJA PAPRIKA SOMBORKA IZ TEGLE: Zimnica sa sela - recept koji je skroz zapostavljen

Najukusnija paprika somborka iz tegle je zimnica sa sela čiji recept su mnogi zaboravili i zapustili

Objavljeno: 29.09.2023. 21:08h > 22:23h

Nema osobe u našoj zemlji koja ne voli somborku iz tegle.

Zimnica koja je toliko sočna da ne možete da prestanete da je jedete.

Kiselkast ukus, a uz prebranac sa kobasicama, pasulj, paprikaš, gulaš ide i više nego odlično.

Sada ćete videti kako je spremaju na selu i zašto im je najukusnija, ne postoji bolji recept od tog.

Paprika somborka u činijifoto: Printscreen/Youtube/Moi Domasni Recepti

Sastojci su ovi:

2 litre vode

5 kilograma paprike somborke

2 dl ulja

Isečena i očišćena paprika somborkafoto: Printscreen/Youtube/Moi Domasni Recepti

5 komada većih šargarepa

1 kesica konzervansa

2 glavice belog luka

5 supenih kašika šećera

Peršun i beli luk u paprici somborki u teglifoto: Printscreen/Youtube/Moi Domasni Recepti

2 veze peršunovog lista

6 supenih kašika soli

1/2 litre alkoholnog sirćeta

Sada ide način pripreme:

Šargarepu iseći na kolutove, a luk i peršun iseći što sitnije.

Izdubiti peteljke iz paprike i dobro je očistiti od semena. U turama ubacivati papriku u lonac sa ključalom vodom i bariti po 2 minuta. Vaditi ocedjene paprike u veliku vanglu ili lonac.

Voda u paprici somborki u teglifoto: Printscreen/Youtube/Moi Domasni Recepti

U posebnu posudu sipati 2 l vode, dodati sirće, so, šećer i ulje pa sve zajedno prokuvati. Skloniti sa vatre, dodati konzervans i promešati da se istopi.

Dok su paprike još vruće, redjati ih u sterilisane tegle - red paprika, red iseckanog svežeg povrća - sve dok se ne popuni tegla. Sadržaj pritisnuti plastičnom rešetkicom i naliti prokuvanom tečnošću. Dobro zatvoriti tegle, okrenuti ih naopačke na 10-ak minuta pa odložiti na hladno mesto zimnicu.

Paprika se može jesti već sledećeg dana.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)