Turšija sa karfiolom, zelenim paradajzom i paprikama, Foto: Printscreen/Youtube/Emiramis kuhinja

sočno, kiselo, a preukusno

BAKE SA SELA SAMO OVAKO PRAVE TURŠIJU U TEGLI: Karfiol, zeleni paradajz i paprike - zimnica koja postoji vekovima

Turšija sa karfiolom, zelenim paradajzom i paprikama u tegli je zimnica koju bake sa sela vekovima unazad spremaju za zimu

Objavljeno: 29.09.2023. 18:26h

Ako već niste krenuli da kupujete povrće za kiseljenje, vreme je da to uradite.

Kiseljenje kupusa je standardna zimnica, ali i barene paprike, ljute papričice, ajvar su takođe neizostavni u našem špajzu.

Bake sa sela u našoj zemlji spremaju turšiju na više načina, a pred vama je sada sa karfiolom, zelenim paradajzom i paprikama.

Nećete zažaliti ako je napravite, jer kao što znate naši stari ne greše u odabiru za zimnicu.

Zeleni paradajz i paprike u činijifoto: Printscreen/Youtube/Emiramis kuhinja

Za ovaj recept zapišite sledeće sastojke:

veza peršuna

1,5 kilogram zelenog paradajza

6 grančica celera

Karfiol i peršun u činijifoto: Printscreen/Youtube/Emiramis kuhinja

500 grama karfiola

2 kilograma paprika

Za salamuru:

3,5 litara vode

200 ml 6% sirćeta

Turšija u teglifoto: Printscreen/Youtube/Emiramis kuhinja

240 grama soli

Evo kako se sprema:

Povrće dobro operite, očistite paprike od semena i naseckajte sve na krupnije komade.

Celer i peršun krupno naseckajte i stavite u posudu sa ostatkom proizvoda.

Sve dobro promešajte i počnite da punite tegle.

Tečnost za turšiju u teglifoto: Printscreen/Youtube/Emiramis kuhinja

Salamuru pripremite tako što sve sastojke stavite u šerpu i kuvajte dok se so ne rastvori.

Ostavite da se ohladi, filtrirajte i napunite gotove punjene tegle za vašu domaću turšiju.

Šarena turšija sa karfiolom, zelenim paradajzom i paprikama je kao jesen u ukusnim teglama.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)