paŽnja
OVAJ TAJNI SASTOJAK SE DODAJE U AJVAR DA BI ISPAO SAVRŠENO: Iskusne domaćice ga ljubomorno KRIJU, daje ODLIČAN UKUS
Sipajte vruće u vruće, sterilisane tegle i zatvorite sterilnim poklopcima, pa ostavite na toplom 24h.
Domaćice već uveliko spremaju ajvar, a recepata ima i previše.
Sigurni smo da pokušavate sa raznim eksperimentima kako bi vam ispao ukusniji nego ikad.
U nastavku vam otkrivamo tajni sastojak koje mnoge domaćice kriju.
Većina ima svoj tradicionalni recept, najčešće nasleđen od mame ili bake.
U ajvar se može dodati i plavi patlidžan, ali najpikantniji tajni sastojak je svakako – ren! Predlažemo da obavezno probate, jer ne morate da menjate svoj osnovni recept, već samo da ga dodate u nekoliko tegli, a ostale ostavite kako inače radite.
Znači, ispecite i oljuštite paprike po običaju, iseckajte ili sameljite, po želji, pa upržite na ringli ili pažljivo ispecite u rerni, mešajući i dodajući ulje.
Otprilike na polovini procesa dodajte so. Tek na kraju, kad je vreme da sipate esenciju, narendajte manju količinu rena (recimo, na 3 kg paprika, ide oko 300 gr rena) i umešajte u ajvar.
Sipajte vruće u vruće, sterilisane tegle i zatvorite sterilnim poklopcima, pa ostavite na toplom 24h.
Sterilizaciju možete obaviti i u mikrotalasnoj rerni.
(Espreso/Krstarica)