Kisela šargarepa sa belim lukom u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

ovo je vrhunski

KISELA ŠARGAREPA SA BELIM LUKOM U TEGLI: Zimnica sa sela - stari recept naših domaćica

Kisela šargarepa sa belim lukom u tegli je zimnica sa sela i naše domaćice je prave po starom receptu

Objavljeno: 28.09.2023. 20:46h

Kiselu šargarepu sa belim lukom u tegli domaćice po celoj Srbiji spremaju za zimnicu.

Ukusnija je od kiselih krastavaca koje spremate svake zime.

Gosti na slavama će biti oduševljeni kada je iznesete uz predjelo jer će probati nešto drugačije, a ukus neće moći da zaborave.

Šargarepafoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Za recept nabavite ove sastojke:

2 zrna pimenta

10 - 15 komada, rana, sitna šargarepa

1/4 kašičice krupno smrvljenih zrna bibera

2 kašike jabukovog sirćeta

Iseckan beli lukfoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

2 - 3 čena belog luka

1 kašika šećera

1 kašičica semena slačice

1 kašika morske soli

Šargarepa i beli luk u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

3 struka mirođije

Sada ide priprema:

U teglu sipajte jabukovo sirće, stavite morsku so, šećer, piment, krupno mleveni biber, čenove belog luka i strukove mirođije, poređajte oprane i lagano ostrugane šargarepe, prelijte sve vodom da ih pokrije.

Teglu pasterizujte, tako što je stavite u teglu sa hladnom vodom.

Voda u tegli sa šargarepom i belim lukomfoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Kada voda provri, ostavite teglu još 15 minuta da se kuva u ključaloj vodi, odmah zatim izvadite teglu i okrenite je poklopcem na dole.

Ostavite tegle da se potpuno ohlade i čuvajte ih na hladnom mestu.

Prijatno i uživajte u ovoj zimnici.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)