preukusno!
KUVARICA IZ VRTIĆA OTKRILA ŠTA RADI SA KROMPIROM PA GA SVA DECA TAKO SLATKO JEDU: Caka je u 1 CRVENOM začinu
Samo kuvarice iz crtića i bake sa sela znaju da spreme krompir na ovaj način. Konačno su otkrile tu caku
Ako pitate bilo kog Srbina za povrće koje najčešće jede sigurno će odgovor biti isti - krompir. Domaćice ga spremaju na različite načine, a ovo je jedan od najukusnijih!
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 150 g slanine
- 1 ljubičasti luk
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica tucane paprike
- 2-3 čena belog luka
- 2-3 komada mladog luka
- 1/2 veze peršuna
- 2 kašike putera
- 2 kašike ulja
Priprema: Krompir isecite na manje kocke, pa kuvajte dok ne omekša. U većem tiganju istopite puter i sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte krompir. Posolite i pobibeirte, pa pospite slatkom i tucanom paprikom. Dobro promešajte, pa dodajte seckanu slaninu koju ste prethodno propržili, kao i isečen ljubičasti i mleveni beli luk. Sve dobro promešajte i pržite, a onda viljuškom malo ispasirajte. Gotov restovan krompir pospite seckanim peršunom i mirođijom.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)