Kolač od breskve, Foto: Privatna arhiva

OBAVEZNO PRAOBAJTE

BAKIN RECEPT ZA VRHUNSKE BRZE I JEDNOSTAVNE POHOVANE BRESKVE: Dezert za kojim će se vaši gosti otimati (VIDEO)

Recept za pohovane breskve.

Objavljeno: 28.09.2023. 13:04h

U kombinaciji sa šecerom i cimetom daje vrhunsko zadovoljstvo jedne sjajne poslastice- pohovane breskve.

foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • voće- ja sam koristila breskve
  • malo šećera sa cimetom
  • 1 jaje
  • 4 kasike brašna
  • 200 ml mleka
  • malo soli
  • ulje

Priprema:

foto: Privatna arhiva

Breskve oguliti izvaditi koščcu i iseći na krugove.

U činiju izmutiti jaje dodati pola mleka, dodati brašno, zicom dobro izjednačiti da nema grudvice pa sipati ostatak mleka.

Svaki krug breskve umočiti u testo pa kašikom izvaditi i stavljati u vruce ulje.

Prziti sa obe strane i vaditi na upijajuci papirni ubrus. Izmešati 2 kašike šećera i 1 kašičicu cimeta i posuti vruće kolačiće.

Fantazija od poslastice tako sočne i tako ukusne.

(Espreso)