Kolač od breskve, Foto: Privatna arhiva
OBAVEZNO PRAOBAJTE
BAKIN RECEPT ZA VRHUNSKE BRZE I JEDNOSTAVNE POHOVANE BRESKVE: Dezert za kojim će se vaši gosti otimati (VIDEO)
Recept za pohovane breskve.
Objavljeno: 28.09.2023. 13:04h
Sofija Orlić
U kombinaciji sa šecerom i cimetom daje vrhunsko zadovoljstvo jedne sjajne poslastice- pohovane breskve.
Potrebno je:
- voće- ja sam koristila breskve
- malo šećera sa cimetom
- 1 jaje
- 4 kasike brašna
- 200 ml mleka
- malo soli
- ulje
Priprema:
Breskve oguliti izvaditi koščcu i iseći na krugove.
U činiju izmutiti jaje dodati pola mleka, dodati brašno, zicom dobro izjednačiti da nema grudvice pa sipati ostatak mleka.
Svaki krug breskve umočiti u testo pa kašikom izvaditi i stavljati u vruce ulje.
Prziti sa obe strane i vaditi na upijajuci papirni ubrus. Izmešati 2 kašike šećera i 1 kašičicu cimeta i posuti vruće kolačiće.
Fantazija od poslastice tako sočne i tako ukusne.
(Espreso)