Sladak kupus, Foto: Printscreen/youtube/ Ivana’s Corner

OBRATITE PAŽNJU

CELA JUGOSLAVIJA JE ŽIVELA NA OVAKVOM SLATKOM KUPUSU BEZ MESA: Svaka kuća ga je BAŠ TAKO spremala, UKUS JE...

Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam predstavljamo.

Objavljeno: 28.09.2023. 09:49h

Svako od nas ima sećanje na neko jelo iz detinjstva koje je bilo popularno u staroj Jugoslaviji.

Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam predstavljamo.

Sastojci:

1 glavica kupusa 1 šolja paradajza iz flaše 1 glavica crnog luka 2 šargarepe svež peršun, so 2 čena belog luka

Zaprška:

foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

pola kašike brašna malo ulja mlevena i tucana ljuta paprika

Priprema:

Šargarepu i luk isecite sitno pa prodinstajte u šerpi na malo ulja.

Isecite kupus i ubacite u šerpu. Nalijte vodom i ostavite da se kuva oko pola sata.

Ubacite paradajz iz flaše. Posolite. U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna pa propržiti.

Dodati mlevenu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Blago promešati. Na kraju dodati peršunov list.

(Espreso/Penzionisani)