Jelena Đoković, Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

paŽnja

JELENA ĐOKOVIĆ OTKRILA ŠTA KORISTI UMESTO PARFEMA: Polovina Srba će ZANEMETI, NE ŽELI DATI NI DINARA za KUPOVNI

Jednom prilikom na Instagramu je otkrila da ne korisiti parfeme, ali da je pronašla alternativnu koja je za nju bolja.

Objavljeno: 28.09.2023. 07:17h

Jelena Đoković poznata je po stavu o zdravoj ishrani, ekološkoj osvešćenosti što možemo videti i po njenim društvenim mrežama.

Jednom prilikom na Instagramu je otkrila da ne korisiti parfeme, ali da je pronašla alternativnu koja je za nju bolja.

- Zračiš baš pozitivnom energijom, vidi se da si dete u duši, spontano i uvek željno znanja. Pojavilo mi se pitanje, šta je sa industrijom parfema, jer i to svi volimo, još jedna tema za istraživanje - napisala je devojka koja prati Jelenu.

- Drago mi je da učimo zajedno! Ja odavno koristim esencijalna ulja, a ne parfeme, ali sjajno pitanje - odgovorila je Jelena Đoković.

Verovatno vam nikada nije palo na pamet da sami možete napraviti svoj parfem. To, zapravo, nije previše teško. A, ukoliko možete da napravite miris koji ćete voleti po ceni koja vas neće šokirati, zašto ne biste probali?

foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Recept za pravljenje svog parfema

Najteži deo je da se odlučite koji miris vam se najviše sviđa. Kreiranje parfema je veoma jednostavno. Iako možete da koristite i originalne sastojke, poput latica cveća, esencijalna ulja su najlakši put, ukoliko prvi put pravite parfem.

Sastojci

2 kašike baze, a to je ulje, poput ulja jojobe, kokosa, ulja od semenki grožđa,

6 kašičica alkohola,

2,5 kašičice flaširane vode,

30 kapi esencijalnih ulja (9 kapi gornje note, 15 kapi srednje note i 6 kapi donje note),

filter za kafu ili gaza,

mali levak,

2 čiste bočice od tamnog stakla sa hermetičkim zatvaračem.

Instrukcije

U jednu od boca ulijete ulje. Dodate esencijalna ulja i to ovim redosledom: prvo niske note, zatim srednje, i na kraju gornje note. Zatim, dodate alkohol.

Dobro zatvorite čep ili poklopac i pustite parfem da odstoji 48 sati. Što ga duže ostavite da stoji, miris će biti jači. Možete da ga ostavite do 6 nedelja.

Ukoliko ste zadovoljni mirisom, dodajte flaširanu vodu i snažno protresite 1 minut. Upotrebite filter za kafu ili gazu (preklopljenu nekoliko puta) i levak kako biste svoj miris preneli u drugu bočicu.

Dodatni saveti:

Za drugu bočicu u koju ćete presuti parfem, najbolje je koristiti onu koja ima vrat i raspršivač, kako biste lako nanosili parfem kada završite sa njegovim kreiranjem., piše na sajtu Agroinfo.

(Espreso/Srbija danas/J. Šipčić)