Mleveni paradajz, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
domaći recept za zimnicu
SVAKA SRPSKA DOMAĆICA OVO IMA U ŠPAJZU ZIMI: Mlevena ZIMNICA bez koje se NE POSTAVLJA STO
Najbolji domaći recept za mleveni paradajz
Objavljeno: 27.09.2023. 21:02h
Marija Marković
Napravite mleveni paradajz ga po ovom receptu i nećete pogrešiti!
POTREBNI SASTOJCI
- paradajz - 5 kg
- paprike - 4 - 5 komada
- so
- peršun
NAČIN PRIPREME
- Paradajz se oljušti i provuče kroz mlin.
- Lično više volim da budu krupniji parčići, zato ih sečem na sitno i posle ih gnječim rukom.
- Dodajem na sitno isečene paprike, so i peršun.
- Promešam dobro i punim u čiste i suve tegle.
- Kuvaju se oko 20 minuta nakon što voda provri.
- Paradajz u tegli je idealan za sos za špagete ili zimsku čorbu sa prazilukom, sirom i maslinovim uljem.
Bonus video: Kako da zimnica traje i do tri godine
(Espreso/Bonapetit.rs)