hrskavi i slani
KISELI KRASTAVCI SA SIRĆETOM U TEGLI: Savršena zimnica - uz predjelo niko im neće odoleti
Kiseli krastavci sa sirćetom u tegli su savršena zimnica koja ide uz predjelo i ukusu niko ne može da im odoli
Domaćice, vreme je za pravljenje kvalitetne i ukusne zimnice.
Da bi cele godine moglo da se uživa u predjelima na slavama, proslavama, rođendanima svakoj ženi treba jedan način za pravljenje kiselih krastavaca u tegli.
Sada ćete videti koliko su oni još ukusniji kada se prave sa sirćetom.
Sprema se samo kod nas, a ukus kiselkast kakav će svima prijati.
Potrebni sastojci za ovaj recept su sledeći:
1 crvena paprika
1 kg krastavaca
1 kašičica bibera u zrnu
400 ml vode
2 kašičice semena komorača
400 ml sirćeta
4 čena belog luka
3 kašike soli
2 kašike šećera
Priprema:
Dobro operite krastavce, pa u šerpu sipajte vodu, sirće, so i šećer. Kada tečnost proključa ostavite da se ohladi. U sterilisane tegle dodajte seckani beli luk, seme komrača, biber u zrnu i seckanu papriku.
Dodajte i krastvace i prelijte ohlađenom tečnošću. Zatvorite tegle i ostavite na hladnom i tamnom mestu minimum nedelju dana, a nakon toga možete da ih jedete.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)