Poparena paprika u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Ljiljanina kuhinja

vrhunska za hladne dane

POPARENE PAPRIKE U TEGLI: Najsočnija zimnica - starinski recept koji vraća u detinjstvo

Poparene paprike u tegli su najsočnija zimnica koja se sprema po starinskom receptu i vraća u detinjstvo

Objavljeno: 26.09.2023. 19:13h

Žene, ako niste krenule po povrće za zimnicu, sada je vreme da to uradite.

Svoje ukućane osim tradicionalnog kiselog kupusa, ajvara, naravno i ljutih papričica, iznenadite i sa poparenim paprikama u tegli.

Gotova je za tili čas, a najsočnija je zimnica koja vraća u detinjstvo

Crvene i žute paprikefoto: Printscreen/Youtube/ Ljiljanina kuhinja

Potrebni sastojci za ovaj recept su sledeći:

po pola kesice vinobrana i konzervansa

4 kilograma paprika

par listova lovora i bibera

1 glavica belog luka

Beli luk i peršunfoto: Printscreen/Youtube/ Ljiljanina kuhinja

6 kašika ulja

malo lista celera i peršuna

4 kašike šećera

2 šoljice sirćeta

Očišćene paprikefoto: Printscreen/Youtube/ Ljiljanina kuhinja

2 kašike soli

Ovo je način pripreme:

Operite i očistite papriku, kao što je pokazano u video snimku. Očistite beli luk, naseckajte ga, kao i list peršuna i celera. Paprike stavite u pleh, rernu uljučite na 180 stepeni.

Pečene paprike u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Ljiljanina kuhinja

Pomešajte u činiji sirće, so, ulje, šećer, vinobran, konzervans, pa dodajte beli luk, peršun i celer.

Detalje pripreme pogledajte u video snimku ispod:

Bonus video:

(Espreso/Svetplus.com)