Ispečena prelivena poslastičarska baklava, Foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

ima li išta slađe?

OVAKO STARI POSLASTIČARI SPREMAJU BAKLAVU: Najsočnija poslastica - samo oni znaju recept

Poslastičarska baklava je najsočnija poslastica, a tajni recept je sada otkriven i oduševiće vas ukusom

Objavljeno: 26.09.2023. 18:10h > 18:12h

Baklava je poslastica koja se na našim prostorima sprema već vekovima unazad, a sve to zbog sočnosti i ukusa kakav ne može da se poredi sa drugim kolačima.

Originalna baklava se najbolje sprema u Bosni i njihove domaćice najbolje to rade, a sada ćete vi videti kako se sprema poslastičarska, a to znaju samo stari poslastičari.

Tajna se krije u sirupu, a kida i obara koliko je dobra.

Kore za baklavufoto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

Evo šta vam je sve potrebno od sastojaka za najbolji recept ove poslastice:

350 grama mlevenih oraha

500 grama tankih gotovih kora

Orah na kori za baklavufoto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

50 mililitara ulja

125 g posnog putera ili margarina

Možete dodati po svom ukusu i mleveni keks, pistaće, suvo grožđe…

Motanje baklavefoto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

Za sirup je potrebno sledeće:

3-4 koluta limuna

450 g šećera

700 ml vode

Prelivanje baklavefoto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

Preliti vrućim sirupom hladnu baklavu! Ako budete baklavu prelivali nekoliko puta vrućim sirupom bićete oduševljeni ukusom! Detaljno pogledajte u video snimku ispod:

Bonus video:

(Espreso/Svetplus)