fenomenalno
ULTIMATIVNI VODIČ ZA PRAVLJENJE SAVRŠENE SRPSKE ZIMNICE: Da bi bila perfektna spremite ĆEBE, ukus će biti NEREALAN
Šarena salata koju spremite će uz ove trikove biti ukusna kao bakina
Mnogi jedva čekaju da dođe zima i da svakodnevno uživaju u specijalitetima najbolje i neprikosnovene srpske kuhinje.
Jedna od neizostavnih zimnica u našoj zemlji je - šarena salata. Nema ko je ne voli!
Pored ukusa, sadrži i mnogo vitamina i fenomenalna je za hladne dane.
Krenimo prvo od sastojaka: 1/2 kg zelenog paradajza 1/2 kg šargarepe 1 kg paprika 1 kg kupusa 1 kg krastavčića 1 kg karfiola 1-2 ljubičasta luka Sok ili preliv za salatu: 1 l sirćeta 9 kašika soli 9 kašika šećera 1 vinobran 3 l vode
Priprema: Operite svo povrće, a zatim kupus izrendajte, papriku isecite na trakice, krastavac, šargarepu i paradajz na kolutove, a ljubičasti luk na rebarca. Karfiol podelite na manje cvetove. Povrće promešajte u nekoj većoj posudi. U šerpu sipajte vodu, sirće, so, šećer i vinobran. Stavite da proključa, pa prelijte povrće i opet dobro promešajte.
Umotajte posudu krpom, zatim i ćebetom i ostavite da odstoji 24 sata. Povremeno promešajte, a onda povrće stavite u sterilisane tegle. Dobro stisnite povrće u svaku teglu, pa prelijte tečnošću u kojoj je do tada stajalo. Tečnost mora potpuno da prekrije povrće. Zatvorite tegle i smestite ih na neko tamno i hladnije mesto u kući i vaša zimnica je spremna.
Bonus video:
(Espreso/Svet plus)