Ilustracija, Foto: RINA

savet

UZ ČUVENI TRIK MARTE STJUART SIR ĆE VAM BITI SVEŽ DANIMA: Samo tako neće imati BUĐ

Evo kako da vam sir ne pobuđa

Objavljeno: 24.09.2023. 22:25h

Uz pomoć jedne namirnice koju svi imamo u kući održite sir svežim i bez buđi nedeljama

Koliko puta vam se desilo da ste kupili komad sira, neretko i skupog, da biste nakon nekog vremena shvatili da je nejestiv jer mu se nahvatala buđ? Naravno, to ne važi za buđave sireve koji su sjajni baš takvi kako im ime kaže - buđavi.

Sledeći put kad kupite parče sira, obratite pažnju na njegovo skladištenje i primenite genijalni recept Marte Stjuart.

foto: RINA

Da li znate šta je đubek? Deo je naše tradicije, a oni koji su ga probali tvrde da ništa lepše nisu jeli

Dakle, papirni ubrus dobro natopiste belim (alkoholnim) vinskim sirćetom, osedite višak i njime utapkajte sirće po svom siru. Nemojte da brinete, sir neće poprimiti aromu sirćeta. Potom ga uvijte u natopljen ubrus i ubacite u kesu sa zip-zatvaračem ili u plastičnu kutiju s poklopcem.

Savet plus je da sir ne sečete nakon kupovine jer će da oksidira, već ga čuvate u komadu i sečete neposredno pre konzumacije.

Bonus video:

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/24Sedam)