Riblja čorba, Foto: Printscreen/Youtube/anaaleksa

delikates

OVO NIJE OBIČNA RIBLJA ČORBA, RAZLIKA JE U JEDNOM SASTOJKU: Ovu TAJNU pravi GURMANI čuvaju VEKOVIMA (RECEPT)

Preukusna riblja čorba sa neobičnim sastojkom

Objavljeno: 22.09.2023. 17:40h

Ovakav recept za riblju čorbu još niste isprobali, tajna je u kuvanim jajima! Ovaj specijalitet se i sam po sebi zive "Neobična" riblja čorba, a verujte nam da ćete se ukusom oduševiti.

Kako spremiti Neobičnu riblju čorbu:

foto: Printscreen/Youtube/anaaleksa

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 200 g feta sira
  • pola limuna
  • 3 kašike brašna
  • kašičica celera
  • 7 kašika maslinovog ulja
  • malo soli
  • 2 l vode
  • 400 g fileta oslića
  • 3 krompira
  • 2 velike kašike graška
  • 1 mala glavica luka
  • 3 čena belog luka
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

  1. Staviti vodu da proključa, iseći krompir na kocke, a luk sasvim sitno. U drugoj posudi tvrdo skuvati dva jaja.
  2. U 2 l ključale vode staviti krompir i luk, šest kašika maslinovog ulja i kuvati 15 min, a zatim dodati grašak i sve zajedno kuvati još 10 minuta.
  3. Skuvana jaja preseći napola, izvaditi žumanca, a belanca iseći na kockice.
  4. Ribu iseći na veće kocke otprilike 2×2 cm i dodati krompiru i grašku.
  5. U drugoj posudi sjediniti tri kašike brašna i kuvana žumanca i dodati nekoliko kašika supe da se dobije ređa pasta.
  6. U čorbu dodajte prvo ribu, pa odmah za njom pastu, i lagano mešajte nekoliko minuta da čorba dobije gustinu.
  7. Tome dodati beli luk iseckan na kolutiće i sve zajedno kuvati još desetak minuta.
  8. Dodati celer i kockice belanca. Iseći feta sir na kocke, a pola oguljenog limuna na trougliće kao u njegovom preseku.
  9. Sir i limun dodati u čorbu minut pre posluživanja i ne mešati, da se sir ne bi raspao.

MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS:

(Espreso/ Recepti Srbija)