Barene paprike sa sirćetom u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

kisele, a najlepše

BARENE PAPRIKE SA SIRĆETOM: Domaćinska zimnica iz Jugoslavije - sve bake su je spremale

Barene paprike sa sirćetom u tegli je domaćinska zimnica koju su sve naše bake spremale u Jugoslaviji

Objavljeno: 21.09.2023. 17:33h

Paprike za zimnicu spremamo u raznim varijantama, neko cepkanu, neko pečenu, neko je stavlja u turšiju, a obavezne su i barene paprike.

Postoji mnogo načina na kojih možete da ih spremite, a najviše ih domaćice prave u ulju.

Sada je pred vama nešto totalno ukusnije, a one se prave u sirćetu.

Domaćinska zimnica iz Jugoslavije bez premca koja najbolje ide uz pasulj, prebranac, neko dobro pečeno meso...

Paprike u činijifoto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Evo koji sastojci su vam potrebni za recept barenih paprika na ovaj način:

1/2 vezice peršuna

5 kilograma crvene i žute paprike

beli luk po želji

3 litre vode

Čišćenje paprikafoto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

1 kesica bibera u zrnu

500 mililitara vinskog sirćeta

250 grama šećera

Kuvanje paprikafoto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

200 grama soli

Barene paprike u sirćetu se spremaju na ovaj način:

Paprike očistite od peteljki i semenki i isecite na trake.

U veću šerpu stavite vodu, sirće, so, šećer i biber da provri, pa u toj smesi barite paprike.

Stavljanje paprika u teglefoto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Obarene paprike stavljajte u sterilisane tegle, dodajte seckani peršun i po želji beli luk i do vrha napunite tečnošću u kojoj su barene.

Zatvorite tegle, obavijte ih ćebetom ili peškirom i ostavite do sutra da se ohlade, pa zatim odložite na suvo i hladno mesto za zimu.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)