kisele, a najlepše
BARENE PAPRIKE SA SIRĆETOM: Domaćinska zimnica iz Jugoslavije - sve bake su je spremale
Barene paprike sa sirćetom u tegli je domaćinska zimnica koju su sve naše bake spremale u Jugoslaviji
Paprike za zimnicu spremamo u raznim varijantama, neko cepkanu, neko pečenu, neko je stavlja u turšiju, a obavezne su i barene paprike.
Postoji mnogo načina na kojih možete da ih spremite, a najviše ih domaćice prave u ulju.
Sada je pred vama nešto totalno ukusnije, a one se prave u sirćetu.
Domaćinska zimnica iz Jugoslavije bez premca koja najbolje ide uz pasulj, prebranac, neko dobro pečeno meso...
Evo koji sastojci su vam potrebni za recept barenih paprika na ovaj način:
1/2 vezice peršuna
5 kilograma crvene i žute paprike
beli luk po želji
3 litre vode
1 kesica bibera u zrnu
500 mililitara vinskog sirćeta
250 grama šećera
200 grama soli
Barene paprike u sirćetu se spremaju na ovaj način:
Paprike očistite od peteljki i semenki i isecite na trake.
U veću šerpu stavite vodu, sirće, so, šećer i biber da provri, pa u toj smesi barite paprike.
Obarene paprike stavljajte u sterilisane tegle, dodajte seckani peršun i po želji beli luk i do vrha napunite tečnošću u kojoj su barene.
Zatvorite tegle, obavijte ih ćebetom ili peškirom i ostavite do sutra da se ohlade, pa zatim odložite na suvo i hladno mesto za zimu.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)