Marinirani patlidžan u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Lezzet Perisi

pravi specijalitet

RUSKINJE SVAKE GODINE PRAVE JEDNU NEOBIČNU ZIMNICU: Marinirani patlidžan - recept kakav treba srpskim domaćicama

Neobična zimnica Ruskinja je marinirani patlidžan koji one prave na izvrstan način

Objavljeno: 20.09.2023. 20:55h > 21:04h

Osim naših domaćica i žene iz drugih zemalja spremaju zimnicu na različite načine.

Rusi su poznati po sjajnom ajvaru čiji recept je veoma tražen. To nije jedini zimski specijaliter jer one spremaju izutetan marinirani patlidžan kakav samo kod njih može da se proba.

Uopšte nije komplikano, a cele godine ćete imati kvalitetnu zimnicu.

foto: Printscreen/Youtube/ Lezzet Perisi

Potrebni sastojci za ovaj recept su sledeći:

so

nekoliko patlidžana

maslinovo ulje

foto: Printscreen/Youtube/ Lezzet Perisi

pet čenova belog luka

belo vinsko sirće

ljute papričice

sušeni origano ili tamjan

foto: Printscreen/Youtube/ Lezzet Perisi

Način pripreme je detaljno objašnjen:

Sitno iseckajte beli luk i ljutu crvenu papriku. U šerpi prokuvajte vodu i dodajte so i sirće po ukusu. Patlidžan oguliti i iseći na kockice.

foto: Printscreen/Youtube/ Lezzet Perisi

U ovoj salamuri kuvajte iseckane patlidžane 5-7 minuta, izvadite ih šupljikavom kašikom i odmah začinite maslinovim uljem, belim lukom, ljutom paprikom i timijanom. Proporcije namirnica ovde su na slobodnom izboru domaćica.

Ohladite, zatim - uživajte.

Bonus video:

(Espreso/Magazin Novosti)