au kakav ručak
GRKINJE PRAVE MNOGO SOČNIJE PUNJENE PAPRIKE OD NAŠIH DOMAĆICA: Srpski MUŠKARCI padaju na ovaj njihov RECEPT
Recept za sočne punjene paprike
Paprike su vrlo prilagodljive za pripremu i od njih se prave neka od najlepših jela, salata, priloga... Najčešće se pune, a nadev može biti po vašoj želji. U Srbiji paprike se obično pune mlevenim mesom i pirinčem ili sirom, a ako volite da ih jedete predlažemo vam da isprobate i ovaj grčki recept. Napravite paprike punjene tunjevinomi lukom, a onda ih bogato pospite sirom. Ako ih jedete u toku posta samo koristite posni majonez i sir.
Sastojci:
- 2 paprike
- 140 g tunjevine u ulju
- 1 ljubičasti luk
- 1 štapić celera
- 5 komada mladog luka
- 1 kašika kapara
- tvrdi sir
- 1/2 šolje majoneza
- 2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna
- 1 kašika senfa
- 1 kašika limunovog soka
Priprema: Paprike isecite na pola po dužini i uklonite semenke. Poređajte ih u tepsiju, pa prelijte maslinovim ulje, pa posolite i pobiberite. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. U posudi pomešajte tunjevinu sa majonezom, senfom, sokom od limuna, pa dodajte sitno seckani luk, mladi luk, celer, kapar i peršun. Dobro sjedinite, pa napunite paprike i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 5 minuta, dok se sir ne otopi.
Bonus video:
MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]
(Espreso/Stvar ukusa)