Ajvar, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

paŽnja

SRBI NE ZNAJU DA OVA GREŠKA KVARI UKUS SVAKOG AJVARA: Zbog toga vam ispada BLJUTAV I NIKAKAV, budite na OPREZU

Ajvar od pečenih papirka je sa druge strane znatno komplikovaniji za pravljenje.

Objavljeno: 20.09.2023. 09:09h

Kada pravite ajvar, najbolje je da koristite mlevene, barene paprike. Tako će vaš ajvar brže biti spreman, a imaćete ga i više. Ajvar će imati blaži ukus, biće ređi.

Ajvar od pečenih papirka je sa druge strane znatno komplikovaniji za pravljenje.

Sastojci:

7 kg paprike 3 l vode 2 kašike sirćeta ½ ulja 250 g šećera 250 g soli beli luk po ukusu

Priprema:

foto: RINA

Očistite papriku od semenki, uklonite peteljke i isecite na komade. Vodu, sirće i so provri, pa dodati paprike i kuvati dok ne omekšaju. Paprike sameljite u mašini za mlevenje mesa, pa ih pržite na ulju dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodati iseckan beli luk i napuniti tegle.

A ako volite ajvar sa pečenom paprikom i patlidžanom, ovaj recept je dokazano dobar.

(Espreso/Ajvar)