Cimet rolnice, Foto: Printscreen YouTube/Thy Than
PROBAJTE
OVO JE NAJPOZNATIJI SLATKIŠ MEĐU SLADOKUSCIMA: Recept za CIMET rolnice koji savršenim UKUSOM vraća u DETINJSTVO
Iako se koristi i u slanim i pikantim jelima, mi vam prenosimo recept za jedan preukusni slatkiš- cimet rolnice.
Objavljeno: 19.09.2023. 20:57h
> 22:33h
Tatjana Maksić
Cimet je jedan on najinteresantnijih začina zbog svoje neodovoljive arome koja budi nostalgiju i često asocira na sedenje pred kaminom sa nekim kolačićima i čajem.
Iako se koristi i u slanim i pikantim jelima, mi vam prenosimo recept za jedan preukusni slatkiš- cimet rolnice.
Biće vam potrebni sledeći sastojci:
Za testo:
- 650-750 g brašna
- 120 ml vode
- 2 kašike šećera
- 50 g kvasca
- 450 ml toplog mleka
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 100 g šećera
- 50 g putera
Za fil:
- nekoliko kašika mleka
- žuti šećer
Priprema:
- U toploj vodi sa dve kašike šećera, staviti kvasac da naraste.
- Od ostalih sastojaka zamesiti testo.
- Ostaviti da naraste duplo.
- Testo podeliti na dva dela za dve rolne.
- Na pobrašnjenoj površini razvući koru, premazati je mlekom, posuti žutim šećerom i cimetom.
- Zaviti u rolnu i iseći na 10 delova. Tako i sa drugim delom testa.
- Ređati u pleh tako da se ne dodiruju. Ostaviti ih opet da narastu.
- Peći na 200 stepeni dok ne porumene.
Pečene rolne ohladiti 5-10 minuta, pa ih premazati glazurom. Za glazuru pomešati šećer i vanilu, pa dodati malo mleka da se dobije gusta masa.
BONUS VIDEO
(Espreso/coolinarka)