Cimet rolnice, Foto: Printscreen YouTube/Thy Than

PROBAJTE

OVO JE NAJPOZNATIJI SLATKIŠ MEĐU SLADOKUSCIMA: Recept za CIMET rolnice koji savršenim UKUSOM vraća u DETINJSTVO

Iako se koristi i u slanim i pikantim jelima, mi vam prenosimo recept za jedan preukusni slatkiš- cimet rolnice.

Objavljeno: 19.09.2023. 20:57h > 22:33h

Cimet je jedan on najinteresantnijih začina zbog svoje neodovoljive arome koja budi nostalgiju i često asocira na sedenje pred kaminom sa nekim kolačićima i čajem.

Iako se koristi i u slanim i pikantim jelima, mi vam prenosimo recept za jedan preukusni slatkiš- cimet rolnice.

Biće vam potrebni sledeći sastojci:

Za testo:

  • 650-750 g brašna
  • 120 ml vode
  • 2 kašike šećera
  • 50 g kvasca
  • 450 ml toplog mleka
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 100 g šećera
  • 50 g putera
foto: Profimedia

Za fil:

  • nekoliko kašika mleka
  • žuti šećer
foto: Printscreen YouTube/Thy Than

Priprema:

  1. U toploj vodi sa dve kašike šećera, staviti kvasac da naraste.
  2. Od ostalih sastojaka zamesiti testo.
  3. Ostaviti da naraste duplo.
  4. Testo podeliti na dva dela za dve rolne.
  5. Na pobrašnjenoj površini razvući koru, premazati je mlekom, posuti žutim šećerom i cimetom.
  6. Zaviti u rolnu i iseći na 10 delova. Tako i sa drugim delom testa.
  7. Ređati u pleh tako da se ne dodiruju. Ostaviti ih opet da narastu.
  8. Peći na 200 stepeni dok ne porumene.

Pečene rolne ohladiti 5-10 minuta, pa ih premazati glazurom. Za glazuru pomešati šećer i vanilu, pa dodati malo mleka da se dobije gusta masa.

BONUS VIDEO

(Espreso/coolinarka)