Ukiseljeni beli luk, Foto: Kuhinja Recepti/ Printscreen/ Youtube

PRVA KLASA

NAROD JAČA IMUNITET OVOM ZIMNICOM, A MALO KO ZNA TAJNU PRIPREME: Sve PUCA OD ZDRAVLJA, čuveni RECEPT naših STARIH

Nema konzervansa, čisto zdravlje koje na usta ulazi

Objavljeno: 19.09.2023. 20:29h

Kada smo bolesni svi jedemo beli luk i pileće čorbice sa sela, a ova zmnica je duplo bolja za vaše zdravlje.

Bez ovog recepta naši stari nisu počinjali zimu:

foto: Kuhinja Recepti/ Printscreen/ Youtube

Sastojci:

  • Nekoliko zrna bibera
  • Oljušteni čenovi belog luka
  • Začini po želji
  • Šolja belog vinskog sirćeta
  • Kašičica soli
  • Pola kašičice šećera
  • Timijan
foto: Kuhinja Recepti/ Printscreen/ Youtube

Priprema:

  1. U manjoj posudi zagrejte sirće, šećer i so, pa pustite da provri, dodajte začine i još vruće prelijte preko čenova belog luka koje ste gusto složili u prethodno sterilizovanu teglicu.
  2. Teglicu dobro zatvorite i čuvajte na sobnoj temperaturi i do dva meseca.

JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA):

(Espreso/ Tesla)