Pečene paprike sa belim lukom u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

ima li išta bolje?

PEČENE PAPRIKE SA BELIM LUKOM U TEGLI: Najkusnija zimnica seljaka - samo oni je godinama unazad spremaju

Pečene paprike sa belikom lukom u tegli je jedna od najukusnijih zimnica koju naši stari seljaci spremaju svake godine

Objavljeno: 19.09.2023. 17:16h

Kod nas nijedna zima ne može da se zamisli bez dobre zimnice, a to podrazumeva na prvom mestu kiseli kupus, kupus ribanac, mešanu salatu...

Jedna stara će vam dobro doći, a sprema se od paprika.

Pečene paprike sa belim lukom redovno jedemo, a sada možete da napravite i kisele pečene paprike sa belim lukom u tegli i da uživate u kiselkastom ukusu cele godine.

Odlične su uz predjelo, a i uz domaću slaninu, kobasice...

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Recept je prava bomba, a ne možete da pogrešite jer je starinski.

Potrebni sastojci:

2 kg paprike babure

3 dl ulja

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

beli luk

so

2 dl vinskog sirćeta

Evo kako se priprema ova najukusnija stara zimnica:

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Papriku očistite i stavite peći u rernu. Za vreme pečenja malo ih okrenite da se bolje ispeku. Izvadite ih i i pokrijte da malo odstoje, jer se onda lakše gule.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Pripremite mešavinu od vinskog sirćeta, ulja, isečenog belog luka i soli i kratko prokuvajte, pa onda ohladite. Paprike nekoliko puta umočite u tu mešavinu i stavljajte ih u tegle. Sve prelijte ostatkom mešavine. Poklopite na uobičajeni način i odložite.

Bonus video:

(Espreso/Coolinarika)