ima li išta bolje?
PEČENE PAPRIKE SA BELIM LUKOM U TEGLI: Najkusnija zimnica seljaka - samo oni je godinama unazad spremaju
Pečene paprike sa belikom lukom u tegli je jedna od najukusnijih zimnica koju naši stari seljaci spremaju svake godine
Kod nas nijedna zima ne može da se zamisli bez dobre zimnice, a to podrazumeva na prvom mestu kiseli kupus, kupus ribanac, mešanu salatu...
Jedna stara će vam dobro doći, a sprema se od paprika.
Pečene paprike sa belim lukom redovno jedemo, a sada možete da napravite i kisele pečene paprike sa belim lukom u tegli i da uživate u kiselkastom ukusu cele godine.
Odlične su uz predjelo, a i uz domaću slaninu, kobasice...
Recept je prava bomba, a ne možete da pogrešite jer je starinski.
Potrebni sastojci:
2 kg paprike babure
3 dl ulja
beli luk
so
2 dl vinskog sirćeta
Evo kako se priprema ova najukusnija stara zimnica:
Papriku očistite i stavite peći u rernu. Za vreme pečenja malo ih okrenite da se bolje ispeku. Izvadite ih i i pokrijte da malo odstoje, jer se onda lakše gule.
Pripremite mešavinu od vinskog sirćeta, ulja, isečenog belog luka i soli i kratko prokuvajte, pa onda ohladite. Paprike nekoliko puta umočite u tu mešavinu i stavljajte ih u tegle. Sve prelijte ostatkom mešavine. Poklopite na uobičajeni način i odložite.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)