recept
OVAKO SOČAN SENDVIČ JOŠ NISTE JELI: Tost hleb sa KAJGANOM I PARIZEROM koji se TOPE U USTIMA
Doručak ili večera koju će cela porodica obožavati
Doručak je glavni obrok i trebalo bi započeti dan kaloričnim jelom koji po pravilu sadrži proteine. Mališanima je doručak veoma bitan i po svaku cenu bi trebalo izbegavati niskokalorično mleko sa pahuljicama ili razne vrste popularnih "mazalica".
Predlažemo vam da iskoristite namirnice koje već imate u frižideru, ali koje ćete tako pripremiti da će vaše dete uvek pojesti sve i tražiti još.
Recept za jednostavan sendvič od omleta sa kačkavaljem na Instagramu pregledan je više miliona puta i postao je omiljen među gledaocima. Jednostavan, a tako popularan recept je inspirisan videom jednog uličnog prodavca hrane iz Indije, a svako ga može napraviti kod kuće.
Sastojci:
dva parčeta tost hleba
praziluk ili mladi luk, po želji
so, po želji
dva jaja
dve kriške kačkavalja
nekoliko niti šunke/ parizera
malo ulja za prženje
Priprema:
Iseckajte malo praziluka ili mladog luka. Umutite kajganu od dva jaja, pa malo posolite i dodajte u to luk. Sve to stavite u tiganj na koji ste prethodno sipali malo ulja. Odmah stavite dva parčeta tosta jedno pored drugog i to tako što ćete u smesu okrenuti jednu, pa drugu stranu.
Pošto se jedna strana dobro zapeče, okrenite celu kajganu na kojoj su ova dva parčeta tosta, pa zapecite i tu drugu stranu. Dok se i druga strana kajgane sa tostom peče, stavite po parče kačkavalja u listiću ili bilo kog drugog kačkavalja. Na video snimku nije navedeno, ali pored kačkavalja možete staviti i po parče ili dva šunke ili parizera. Spojte ova dva parčeta hleba i pritisnite ih jače da se sjedine.
Majke i snajke
(Espreso/Srećna republika)