recept
SAVRŠENA VEČERA KOJU ĆE CELA PORODICA OBOŽAVATI: Mafini sa SIROM I BROKOLIJEM obaraju sa nogu, ukus je NEVEROVATAN
Za doručak ili večeru poslužite mafine od brokolija punjene kuvanim jajima i feta sirom
Mafini su odlično rešenje kada želite doručak koji se lako sprema i koji će se svima svideti. Pored čuvenih slatkih verzija, prelažemo da isprobate i slane mafine.
Ovaj recept će se dopasti i probirljivcima, a kombinacija raznovrsnog povrća, feta sira, paramezana i kuvanih jaja je prosto savršena.
Sastojci:
4 jajeta
1 brokoli
1 kašika jabukovog sirćeta
1/2 crnog luka
1/2 šargarepe
1 paprika
60 g feta sira
1 kašičica italijanskog začina
60 g parmezana
Priprema:
Brokoli isecite na manje cvetova, pa stavite u dublju posudu sa vodom u koju ste dodali i sirće. Ostavite tako 10 minuta. Zatim brokoli izrendajte i pomešajte sa dva jajeta, pa posolite i pobiberite. Promešajte da se sastojci sjedine, pa sipajte dobijenu smesu u kalup za mafine koji ste nauljili.
Utisnite po dnu i ivici. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. U međuvremenu skuvajte preostala dva jajeta, a u tiganju propržite na malo ulja sitno seckani crni luk i šargarepu. Kada povrće omekša dodajte i sitno seckanu papriku. Gotovo povrće stavite u neku posudu i dodajte sitno seckana kuvana jaja i mrvljenu fetu.
Pospite italijanskim začinom i sve dobro sjedinite. Napunite mafine od brokolija i pospite parmezanom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)