Turšija u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Kako Mama Kaže

nigde bez ovoga

TURŠIJA OD MEŠANOG POVRĆA BEZ KUVANJA: Zimnica sa sela - puna povrća i vitamina

Turšija od međanog povrća bez kuvanja je zimnica kakva samo može da se poželi na selu kod naših baka

Objavljeno: 18.09.2023. 19:27h > 19:32h

Domaćice iz godine u godinu spremaju turšiju na svoje načine, a za ovakvu pripremu mnoge nisu ni čule.

Turšija od mešanog povrća bez kuvanja je seoska zimnica koju naši stari redovno prave, a samo oni i znaju kako se to sprema.

Neće vam oduzeti mnogo vremena, a uživaćete u povrću koje je puno vitamina.

foto: Printscreen/Youtube/ Kako Mama Kaže

Ovaj provereni recept za turšiju će mnogim ženama biti inspiracija za pripremu zimnice.

POTREBNI SASTOJCI

paradajz - paprike - 2 kg, crvenih

šargarepa - 1 kg

karfiol - 1.5 kg

zeleni paradajz - 500 g

celer - 1 veza

foto: Printscreen/Youtube/ Kako Mama Kaže

beli luk - 2 glavice

ulje

so

šećer

aspirin

foto: Printscreen/Youtube/ Kako Mama Kaže

NAČIN PRIPREME

Paradajz-paprike se operu, očiste od semenki i seku na krupne komade. Šargarepa se očisti, sastruže i iseče na kružiće. Oprani karfiol se podeli na ružice, a zeleni paradajz se takođe seče na kriupne komade. Na kraju sečemo i celer.

Sve to se promeša i ostavlja sa strane.

foto: Printscreen/Youtube/ Kako Mama Kaže

Pripremamo tegle u koje ćemo staviti turšiju. Sipamo sirće do zareza tegle - po jednu supenu kašiku. Stavljamo po jednu kašiku soli i po dve supene kašike šećera.

Punimo tegle isečenim povrćem. Stavljamo 2-3 čena belog luka i po jedan aspirin i u svaku teglu dodajemo vodu.

foto: Printscreen/Youtube/ Kako Mama Kaže

Tegle zatvaramo i okrećemo naopako. Potrebno je svaki dan po nekoliko puta okretati tegle.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)