ZA RUČAK NEŠTO NAJBRŽE
PAPRIKE PUNJENE TIKVICAMA I JOŠ 1 SASTOJKOM KOJI SRBI OBOŽAVAJU: Najprostiji recept - ukusno i sočno jelo
Paprike punjene tikvicama i sirom su toliko ukusne i sočne, a na sve to recept je prost da prostiji ne može da bude
Sezona paprika je u toku, a domaćice se trude da to povrće iskoriste na najbolji mogući način.
Spremaju se punjene paprike, paprike sa belikom lukom, pa u salati, ali paprike punjene tikvicama i sirom su otkrovenje za mnoge.
Neće vam biti potrebno meso kada vidite o kakvom specijalitetu je reč.
Recept je božanstven i idealan za ovakvo vreme.
Potrebni sastojci:
paprike - 7 komada
tikvice - 1 komad
sir - 300 g
jaja - 2 komada
crni biber
paradajz - 4 komada
šećer - 1 kašičia
so
ulje
peršun
Priprema:
Paprike se operu i izbuše. Tikvice se operu i iseckaju na male kockice.
U veću posudu se stavlja sir i izgnječi se. dodaju se jaja i tikvice,
Začini se crnim biberom i solju prema slanoći sira.
Smesa se dobro izmeša. Paradajz se opere i isecka na male kockice.
Stavljaju se u tepsiju. U njih se dodaje šećer, kako bi ubio kiselost. Dodaje se i malo soli.
Paprike se pune smesom od tikvica i sira. Ređaju se u tepsiju sa paradajzima. Posipaju se s malo ulja.
Peku se ukusne punjene paprike dok se paprike ne zapeku s obe strane.
Peršun se opere i sitno se isecka i posipa se sirov.
Paprike punjene tikvicama i sirom su spremne da uživate u njima kako u toplim, tako i u hladnim.
Bonus video:
(Espreso/Bonaepti.rs)