Slana pita sa kobasicama, Foto: Bakina kuhinja

odlična za doručak

OVAKVU PITU DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Baka Jela podelila recept, zbog jednog sastojka je MEKANA KAO DUŠA

Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po 1 veću, oljuštenu roštilj kobasicu

Objavljeno: 18.09.2023. 09:36h > 09:38h

Slana pita sa tankim rostiljskim kobasicama, jako izdasna i ukusna.

Potrebno je :

2 jaja

50 ml ulja

60 gr griza

foto: Bakina kuhinja

60 gr brasna

1/2 praska za pecivo

100 ml jogurta

malo soli

Nadec za pitu :

1 par rostiljski kobasica mogu virsle

4 -5kom kiselih krastavaca

Preliv:

2 jaja

200 gr kisele pavlake

Priprema:

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, so, izmešati, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i opet sve dobro izmešati.

Pleh dublji, a uži pleh veličine 35x9 cm, obložiti papirom za pečenje.

Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po 1 veću, oljuštenu roštilj kobasicu .

U sredinu staviti kisele krastavčiće, kojima prethodno treba odseći vrhove, pa kobasicu i krastavce dobro uroniti u testo.Rernu zagrejati na 200 stepeni C i staviti testo da se peče.

Posle 15-ak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake.

Vratiti u rernu, pokriti folijom i nastaviti pečenje još oko 40 minuta... 15 minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lepo zapeče. Seci prohladjenu.

Odlicna je kao samostalno jelo uzina, vecera ili za poneti, Fantasticna, jako mekana a jos vise ukusna. Uživajte!

Majke i snajke

(Espreso)