odlična za doručak
OVAKVU PITU DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Baka Jela podelila recept, zbog jednog sastojka je MEKANA KAO DUŠA
Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po 1 veću, oljuštenu roštilj kobasicu
Slana pita sa tankim rostiljskim kobasicama, jako izdasna i ukusna.
Potrebno je :
2 jaja
50 ml ulja
60 gr griza
60 gr brasna
1/2 praska za pecivo
100 ml jogurta
malo soli
Nadec za pitu :
1 par rostiljski kobasica mogu virsle
4 -5kom kiselih krastavaca
Preliv:
2 jaja
200 gr kisele pavlake
Priprema:
Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, so, izmešati, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i opet sve dobro izmešati.
Pleh dublji, a uži pleh veličine 35x9 cm, obložiti papirom za pečenje.
Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po 1 veću, oljuštenu roštilj kobasicu .
U sredinu staviti kisele krastavčiće, kojima prethodno treba odseći vrhove, pa kobasicu i krastavce dobro uroniti u testo.Rernu zagrejati na 200 stepeni C i staviti testo da se peče.
Posle 15-ak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake.
Vratiti u rernu, pokriti folijom i nastaviti pečenje još oko 40 minuta... 15 minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lepo zapeče. Seci prohladjenu.
Odlicna je kao samostalno jelo uzina, vecera ili za poneti, Fantasticna, jako mekana a jos vise ukusna. Uživajte!
Majke i snajke
(Espreso)