ide uz sve
ZELENI PARADAJZ U TEGLI BEZ KUVANJA I KONZERVANSA: Naši stari godinama unazad spremaju staru srpsku zimnicu
Zeleni paradajz bez konzervansa i kuvanja je prava zimnica koju naši stari godinama unazad spremaju
Kreće sezona spremanja zimnica, a ako ste naumili da kiselite kupus, paprike, mešanu salatu, dobro će vam doći i recept za zeleni paradajz bez konzervansa i kuvanja.
Srpska zimnica bez koje naši stari ne mogu da zamisle hladne dane.
Veoma brzo se sprema, a uživaćete dok ga jedete uz svako jelo.
Recept je toliko prost da ćete se i sami uveriti u to.
Sastojci:
dva kg zelenog paradajza
biber u zrnu
četiri čena belog luka
šećer
so
sirće
peršun
Priprema:
Paradajz operite, očistite od peteljki, pa ga isecite na četvrtine. U čiste tegle stavite biber u zrnu po želji, peršun i seckan beli luk.
U tegle zatim naređajte paradajz sve do vrha.
U zavisnosti od toga koliko tegli dobijete, trebalo bi da u svaku sipate jednu kašičicu šećera, dve kašičice soli i tri kašike sirćeta.
Kada sve to stavite u tegle, nalijte vrelu vodu sve do vrha i zatvorite tegle čistim poklopcem.
Okrenite ih naopačke, dobro ih ušuškajte i ostavite da se ohlade. Posle 15 dana zeleni paradajz je spreman za jelo.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)