prava zimnica
BUGARSKE DOMAĆICE OTKRILE TAJNU KAKO SPREMAJU PINĐUR: Naše žene traže TAJ RECEPT zbog 1 PIKANTNOG SASTOJKA
Bugarski pinđur je toliko ukusan i pikantan da kada ga jednom probate ne možete da odolite tom ukusu
Bugarske domaćice kao i naše svake godine spremaju zimnicu.
Kod nas se sprema i kiseli kupus, kisele paprike, kupus ribanac i još štošta, a oni su i te kako poznati po pinđuru.
Bugarski pinđur je totalno drugačiji od našeg, a ukus je božanstven.
Sastojci
1 kg. kuvanog pasulja
1,1/2 kg. šargarepe
5 kg. paradajza
4 kg. crvene mesnate paprike
1 grašak u tegli
1 kiseli krastavci u tegli (kornišoni)
200 gr. secera
300 ml. vinsko sirće
700 ml. ulje
biber u zrnu
nekoliko lista lovora
so po ukusu
Priprema
Paprike ispecite, ogulite i iseckajte. Paradajz ogulite i iseckajte sitno ili sameljite na masinu. Šargarepu iseckajte.
Skuvajte pasulj i ocedite. Ocedite i grasak. Kisele kornisone iseckajte takođe.
Na ulje stave se seckane šargarepe i prže se priblizno 30 minuta, nakon sto dodate iseckane paprike i produzite da pržite jos 15 minuta. Izvadite rešetkastom kašikom ispržene šargarepe i paprike. U to isto ulje koje je u šerpi stavite da kuvate paradajz koji se kuva 30 min – ili dok vam ne postane onako bas kašasta smesa (gusta). Posolite po sopstvenom ukusu. Kad je gotovo dodate kuvani pasulj i grasak i iseckane kornisone.
Dobro izmesate da se sve to sjedini i vruce sipate u tegle, zatvorite.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)
.