pažnja
SVAKI DRUGI SRBIN CRNI LUK ČUVA POGREŠNO, ZBOG TOGA SE BRZO I KVARI: I to sve zbog JEDNE NAMIRNICE koja stoji pored
Ako otkrijete da vaš crni luk ne traje dugo i prebrzo postane mekan, možda ga pogrešno skladištite
Ima li ičeg goreg od situacije kad ste odlučili koje ćete jelo da kuvate, proverili da li imate sve namirnice i počeli s pripremom da biste shvatili da je povrće koje vam je potrebno mekano i da mu je prošao rok za upotrebu. Zato je potrebno da ovladate pravilnim čuvanjem i skladištenjem koje će da očuva vaše voće i povrće duže svežim.
Najčešća namirnica koju mnogi od nas ne čuvaju na ispravan način je, verovali ili ne, crni luk.
Stručnjaci za hranu tvrde da je luku potrebno hladno, tamno i suvo mesto da bi duže ostao svež, što većina verovatno sprovodi u delo, ali postoji čak i određeno povrće s kojim se nikada ne sme skladištiti jer će izazvati ubrzano kvarenje luka.
Pošto vlaga i svetlost škode luku jer izazivaju njegovo buđanje i klijanje treba čuvati u suvoj, dobro provetrenoj korpi ili velikoj posudi, podalje od sunčeve svetlosti.
Majke i snajke
(Espreso/24sedam)