recept
PUNE PROTEINA I MNOOGO UKUSNIJE OD OBIČNIH: Napravite PLJESKAVICE OD SOČIVA i uživajte u savršenom ručku
Osim toga što su puna proteina, odličan su izbor za ručak ili večeru i možete praviti razna jela od njih
Jednostavan recept ako ste ljubitelj zdrave hrane, brzo se priprema i treba vam malo vremena i zdravih namirnica koje možda svakodnevno zaobilazite. Osim toga što ćete uneti proteine u organizam, imaćete priliku da probate jedinstven ukus vegetarijanskih pljeskavica, koje vas neće ostaviti ravnodušne.
Sastojci:
190 g crvenog sočiva
jedna šolja vode
200 g karfiola
90 ml kokosovog mleka
kašika nutritivnog kvasca
so
crni biber
glavica crnog luka
160 g tikve
2 čena belog luka
kašika korijandera
kašika mlevene paprike
maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
U cediljku sipajte sočivo i stavite iznad jedne posude. Preko njega nalijte vode kako bi ga promešali i procedili, a onda ga ubacite u drugu posudu, potopite vodom i ostavite na sobnoj temperaturi oko 3 sata. Uzmite karfiol i stavite ga u lonac sa vodom da proključa. Dovoljno mu je da se krčka oko 3 minute. Ubaciti proceđen karfiol u blender zajedno sa mlekom, dodati kašiku nutritivnog kvasca, malo soli i crnog bibera i sve to izblendati dok ne postane kremasta smesa. Staviti smesu u frižider na 15 minuta.
Staviti natopljeno proceđeno sočivo u činiju i ispasirati ga ručnim mikserom. Iseći sitno glavicu crnog luka, ubaciti ga u sočivo. Na drugoj strani izrendati tikvicu i to dodati u sočivo, a zatim dodati prethodno isečen beli luk. U smesu dodati takođe i korijander i papriku i malo soli i crnog bibera. Sve to kašikom dobro promešati i ostaviti na 20 minuta u frižideru da se sjedini zajedno. Formirati kuglice, koliko da ih dohvatimo šakama a onda napraviti pljeskavice koje se ređaju na tiganju gde smo sipali malo maslinovog ulja.
Majke i snajke
(Espreso/Srećna republika)