Kelj, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepti za svaki dan

recept

OVO JELO NA KAŠIKU OBOŽAVA CELA SRBIJA: Sprema se OČAS POSLA, a ukus je NEVEROVATAN

U gotovo jelo dodajte brašno pomešano sa mlekom i zajedno kuvajte još 5 minuta, pa umešajte pavlaku i pospite iseckanim listovima celera

Objavljeno: 15.09.2023. 21:53h

Ukoliko na pijaci naiđete na kelj, ne propustite da od njega napravite ovu ukusnu čorbicu s keljom i vrganjima.

Lovački kelj

Sastojci:

900 g kelja

200 g vrganja

foto: Printscreen/Youtube/ Recepti za svaki dan

100 g suve slanine

2 luka

2 čena belog luka

2 dl crnog vina

1 dl mleka

2 kašike pavlake

2 kašike brašna

1 kašika lista celera

maslac

biber so

foto: Printscreen/Youtube/ Recepti za svaki dan

Priprema:

Kelj očistite, operite i isecite na rezance. Stavite u posoljenu ključalu vodu i kuvajte 15 minuta, a zatim ocedite. Vrganje očistite, operite i isecite na tanke kriške. Na zagrejanom puteru propržite slaninu iseckanu na kockice, dodajte seckani crni i beli luk, zatim isečene vrganje, pa sve zajedno kratko dinstajte.

Zatim u dinstane vrganje dodajte oceđeni kelj, zalijte vinom i vodom, posolite i pobiberite. Kuvajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Tokom kuvanja po potrebi dolijte malo vrele vode. U gotovo jelo dodajte brašno pomešano sa mlekom i zajedno kuvajte još 5 minuta, pa umešajte pavlaku i pospite iseckanim listovima celera.

Majke i snajke

(Espreso/Trpeza)