pišite
SRPSKA DOMAĆICA OTKRILA RECEPT ZA KISELJENJE KUPUSA: Nema PRETAKANJA - postoji samo 1 TRIK koji ni STARI NE ZNAJU
Kiseljenje kupusa na način jedne srpske domaćice će vam mnogo značiti za zimu, jer nema pretakanja, a neće biti ni preslan
Jedna srpska domaćica, Bojana je podelila svoj recept za kiseljenje kupusa bez pretakanja.
Recept je pravi domaćinski i svakoj domaćici će značiti da ga ima.
Garantovano ćete uživati u njemu cele zime.
Sastojci:
65 kg kupusa bure od 120 l u bure je stalo 65 l vode i utroseno je oko 2 kg soli kupus nema potrebe da se pretace
postoje dve varijante kiseljenja kupusa
na 10 l vode rastopiti 300 gr soli istopiti mešajući i preliti preko kupusa..smesu praviti sve dok se bure nepopuni..na moje bure od 120 l stalo je 60 l vode i 1,800 gr soli plus so koju sam stavila u glavice..
Ako ćete drugu varijantu :
U lonac od 7 l vode staviti vodu da provri skloniti sa ringle i dodati odmah svu količinu soli a to je 2,5 kg kada se so otopi u kantu od 10 l vode hladne po malo dodavati slanu vodu izmešati pa preliti kupus..pa opet kanta vode hladne pa se doda slana voda ….i tako sve dok se slana voda neutroši
Nećete pogrešiti kako god da stavite jer so drzi kupus tokom zime, ali ne sme biti ni preslan kupus a ne sme da bude ni ne slan.
Bonus video:
(Espreso/Bokina kuhinja)