Ćufte, Foto: PRINTSCREEN/YT/RICETTE PERFETTE

ukusno

DOMAĆICE, OVAKVE ĆUFTE JOŠ NISTE SPREMALE: Španci otkrili NJIHOV RECEPT i nisu od mlevenog mesa

Umesto klasičnih od mlevenog mesa, isprobajte i ćufte napravljene od ribe

Objavljeno: 14.09.2023. 22:55h

Ćufte su čuveno jelo od mlevenog mesa koje se sprema u mnogim zemljama, a svaka ima neki svoj tajni sastojak koji ih čini ukusnijim. Ako volite da ih jedete, predlažemo da isprobate i španski recept zasočne riblje ćufte u predivnom sosu od belog vina i bujona.

Za pripremu ribljih ćufti možete da koristite bilo koji filet bele ribe, a Španci najčešće koriste bakalar. Takođe, ako koristite smrznutu ribu, samo je prethodno odmrznite. Ovako pripremljene ćufte su preukusne, a kao prilog možete da služite parče hleba i salatu, ali i krompir.

foto: PRINTSCREEN/YT/ ONE DAY ONE RECIPE

Sastojci:

450 g fileta bakalara

2 jajeta

90 g prezli

1 veza peršuna

30 g brašna

Za sos:

1 crni luk

3 čena belog luka

1,5 kašika brašna

120 ml belog vina

480 ml bujona od povrća

2 kašike seckanog peršuna

60 ml maslinovog ulja

foto: Printscreen/youtube/ThePerfectHome

Priprema:

U blenderu dobro usitnite ribu, pa prebacite u neku posudu. Posolite i pobiberite, pa dodajte prezle, seckani peršun i jaja. Dobro sjedinite smesu i oblikujte ćufte. Uvaljajte u brašno, pa ispržite u tiganju u kojem ste zagrejali ulje.

Izvadite ćufte i u istom tiganju propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte krupno sečeni beli luk i pržite još 2 minuta, pa sipajte belo vino i promešajte. Posle nekih 2 minuta sipajte i bujon. Krčkajte uz mešanje dok ne dobijete kremast sos. Gotov sos posolite i pobiberite, pa dodajte secakni peršun i vratite ćufte. Ostavite na šporetu još 2-3 minuta.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)