Slana torta, Foto: aleksandra_stefanovic02/printscreen/ Instagram
delikates
OVA SLANA JE BILA KRALJICA SVIH JUGOSLOVENSKIH PROSLAVA: Ima samo NEKOLIKO SASTOJAKA, a svi u NJOJ uživaju
Jedna od najukusnijih slanih torti je danas skoro pa zaboravljena
Objavljeno: 13.09.2023. 13:56h
Ivona Jelić
Slane torte nezaobilazne su na svečanim trepzama koja god da je prilika u pitanju. Obogaćuju predjelo, a jednostavno se prave. Ostaju danima sveže tako da možete uživati u ovom ukusu.
Isprobajte ovaj recept za slanu tortu sa krekerima i susamom.
Sastojci:
- 400 grama krekera
- 400 mililitara jogurta
- 350 grama šunke
- 300 grama kačkavalja
- 200 grama majoneza
- 400 grama pavlake
- 200 grama susama
Priprema:
- U činiji pomešajte pavlaku, majonez, kačkavalj i šunku. U drugu posudu stavite jogurt. Na tihoj vatri propržite malo susama. Sada je sve spremno za ređanje. Uzmite pleh i obložite nekom providnom folijom. Na dno pleha stavite susam.
- Krekere umočite u jogurt, stavite preko fil od šunke i kačkavalja. Potom preko stavite krekere natopljene jogurtom, pa ponovo fil. Preporuka je da se fil ne soli. Za kraj stavite još jedan red natopljenih krekera. Ostavite u frižider na par sati da se ohladi.
- Okrenite naopačke tortu, skinite foliju i možete seći i poslužiti je.
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso/ Republika)