kida koliko je dobro
STARI ZABORAVLJENI SRPSKI DORUČAK PONOVO SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Liči na PALENTU, ali UKUS ne može da se POREDI
Jajaruša je srpski doručak koji je skroz zaboravljen, a sada svi traže recept koji nema konkurenciju
Napravite jelo za doručak koje satima drži sitost.
Možete da ga ponesete i na posao, podseća na kačamak, ali je mnogo ukusnije.
Naziv mu je specifičan - jajaruša.
Potrebno vam je samo pet sastojaka, a evo i koji su:
1l mleka
1 kašičica soli
1 šolja ulja, a može i manje
4 jaja
1 kašika kukuruznog brašna ili palente
Priprema: U posebnu činiju umutite mleko, so, 1 kašiku palente i 4 jaja. U šerpicu stavite ulje ili mast i uključite je da se zagreje.
Kada se masnoća zagreje, sipajte mleko sa jajima i palentom i mešajte dok se sve ne zgusne tako da dobijete glatku smesu. Ovaj ukusan doručak možete da ponesete na posao. Bar ćete znati šta jedete!
Bonus video:
(Espreso/Stil)