Pita od krompira, Foto: Printscreen/ Youtube / Aurora Recepti

RECEPT

DOMAĆINSKA PITA KROMPIRUŠA KAKVU DO SAD NISTE JELI: Tajni sastojak uz koji će biti VAZDUŠASTA i još UKUSNIJA

Pita krompiruša se često jede kod nas kao doručak, ručak, večera, jednostavno vreme nije bitno kada se radi o njoj. Svi će je uvek rado pojesti!

Objavljeno: 12.09.2023. 10:49h > 10:52h

Danas vam predlažemo nešto drugačiju krompirušu. Svaka kora se premazuje ovim posebnim nadevom, a onda se i posipa filom!

Sastojci:

  • 2 crna luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • 5 krompira
  • 1 paprika
  • 12 kora
  • ruzmarin
  • 200 g tvrdog sira
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja mleka

Priprema: U dubljem tiganju propržite seckani crni i mleveni belu luk, pa dodajte seckanu šargarepu, krompir i papriku. Stavite grančicu ruzmarina i posolite i pobiberite. Pokolopite i dinstajte dok povrće ne omekša. Povremeno promešajte i ako je potrebno dodajte malo ulja. U posudi pomešajte ulje i mleko da se dobro sjedine. Na pleh obložen pek papirom stavite četiri kore tako da se preklapaju i da oblože ceo pleh. Premažite uljem i mlekom. Sipajte polovinu fila i pospite rendanim sirom (100 g). Preko stavite još četiri kore, premažite smesom od ulja i mleka, a onda sipajte drugu količinu fila i pospite preostalim sirom. Poređajte preostale četiri kore, na isti način kao i prethodne. Premažite smesom od ulja i mleka i sve ivici malo savijte na unutra. I njih premažite smesom od ulja i mleka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

(Espreso/republika)