RECEPT
DOMAĆINSKA PITA KROMPIRUŠA KAKVU DO SAD NISTE JELI: Tajni sastojak uz koji će biti VAZDUŠASTA i još UKUSNIJA
Pita krompiruša se često jede kod nas kao doručak, ručak, večera, jednostavno vreme nije bitno kada se radi o njoj. Svi će je uvek rado pojesti!
Danas vam predlažemo nešto drugačiju krompirušu. Svaka kora se premazuje ovim posebnim nadevom, a onda se i posipa filom!
Sastojci:
- 2 crna luka
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 5 krompira
- 1 paprika
- 12 kora
- ruzmarin
- 200 g tvrdog sira
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mleka
Priprema: U dubljem tiganju propržite seckani crni i mleveni belu luk, pa dodajte seckanu šargarepu, krompir i papriku. Stavite grančicu ruzmarina i posolite i pobiberite. Pokolopite i dinstajte dok povrće ne omekša. Povremeno promešajte i ako je potrebno dodajte malo ulja. U posudi pomešajte ulje i mleko da se dobro sjedine. Na pleh obložen pek papirom stavite četiri kore tako da se preklapaju i da oblože ceo pleh. Premažite uljem i mlekom. Sipajte polovinu fila i pospite rendanim sirom (100 g). Preko stavite još četiri kore, premažite smesom od ulja i mleka, a onda sipajte drugu količinu fila i pospite preostalim sirom. Poređajte preostale četiri kore, na isti način kao i prethodne. Premažite smesom od ulja i mleka i sve ivici malo savijte na unutra. I njih premažite smesom od ulja i mleka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
(Espreso/republika)