Kajgana, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti
RECEPT
ZDRAV DORUČAK KOJI ĆETE NAPRAVITI ZA 10 MINUTA: Tradicionalni recept za ITALIJANSKU kajganu kakavu niste probali
Kajgana je čest doručak kod Srba, a mi vam donosimo recept pravu italijansku kako biste osvežili svoju jutarnju trpezu.
Objavljeno: 12.09.2023. 09:47h
Tatjana Maksić
Evo kako Italijani doručkuju!
Sastojci:
- 9 jaja
- 100 g šunke
- 60 g parmezana
- 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- maslac
Priprema:
Šunku možete sitno iseckati ili iseći na tanje listove. Parmezan narendajte i tvrdo skuvajte tri jajeta. U tiganj stavite kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, pa kada se ulje zagreje, dodajte tri cela jajeta. Kajganu ne mešajte, nego je ostavite kao omlet. Na ispečeni omlet poređajte na kolutiće isečena jaja, preko stavite šunku i parmesan, pa sve prelijte vrelim maslacem. Napraviti opet, u drugom tiganju, isto od tri jajeta, na identičan način kao i prvu. Stavite je preko nadeva od šunke i parmezana i odmah služite.
BONUS VIDEO
(Espreso/najboljeizitalije)