Albert Ajnštajn, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVAKO SE PRŽE JAJA NA AJNŠTAJNOV NAČIN: Ovo je GENIJALAC jeo svakog jutra, ODMAH OLOVKU U RUKE I PIŠITE

Ajnštajn je takođe voleo i pečurke, ali sveže s pečenim pecivom. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač je voleo i punč od celera.

Objavljeno: 12.09.2023. 09:26h

Nobelovac i veliki fizičar Albert Ajnštajn za doručak je jeo zaslađena pržena jaja sa dodatkom meda i putera. Možda zvuči čudno, ali i Ajnštajn je bio čudan.

Zanimljivi detalji iz Ajnštajnovog života objavljeni su u knjizi “Einstein at Home” pa i taj da je “otac” teorije relativnosti svakog jutra doručkovao pržena jaja i pio kafu bez kofeina.

Ajnštajn je takođe voleo i pečurke, ali sveže s pečenim pecivom. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač je voleo i punč od celera.

U nastavku vam donosimo recept za njegov omiljeni doručak.

foto: Printscreen YouTube/Restoran Lovački dom Valjevo

Priprema:

Otopite komad putera u širokom tiganju. Kada se zagreje, ubacite dva sveža jaja i pržite dok ne budu skoro ispečena po vašem ukusu.

Dodajte kašičicu meda i, kada se otopi, lagano nagnite tiganj i uzastopno sipajte vruću mešavinu preko jajeta dok vrh žumanca ne postane neproziran.

(Espreso/penzionisani)