Kordon Blu, Foto: Cucina Geek/ Printscreen/ Youtbe

delikates

VERUJE SE DA JE JELO PRVI PUT SPREMLJENO U ŠVAJCARSKOJ, A SRBI GA OBOŽAVAJU: Vrhunsko MESO punjeno OVIM SASTOJKOM

Jedno od najukusnijih recepata današnjice se sprema dugi niz godina, a evo i kako

Objavljeno: 11.09.2023. 16:51h

Veruje se da je šnicla cordon bleu prvi put napravljena u Švajcarskoj, a kasnije su nastale razne verzije ovog jela. Obično se puni šunkom i sirom, a u originalnom receptu se koristi teleće meso.

Od pilećeg je nastala kasnije, i to u Americi, a koje gode meso da izaberete za kordon blu, nećete pogrešiti jer je jelo preukusno.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 120 g prezli
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli
  • 4 tanke šnicle telećeg mesa
  • 120 g praške šunke
  • tvrdi sir po izboru

Priprema:

  1. Šnicle treba da su tanke i bez masnoće.
  2. Pređite glatkom stranom noža po njima, pa poređajte šunku i sir.
  3. Preklopite meso na pola. Uvaljajte u brašno, pa umućena jaja, a onda i u prezle.
  4. Poređajte na tacnu i ostavite sat vremena u frižideru, a onda ih ispržite.

PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI MAJKE I SNAJKE, recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju:

(Espreso/ Stvar ukusa)