Ređanje sača kod kuće, Foto: Jecine kulinarije/ Printscreen/ Youtube
top
SPREMITE SAČ KOD KUĆE KAO ŠTO GA JE TITO JEO: Bez ove DVE VRSTE MESA nije mogao ni da ga zamisli (RECEPT)
Najukusniji sač koji možete spremiti kod kuće u rerni
Objavljeno: 10.09.2023. 10:06h
Ivona Jelić
Priprema sača je veoma jednostavna, potrebno je svega nekoliko minuta posla a rezultat je fenomenalan, on se krčka sam nekoliko sati zakoje ste vi slobodni. Ukoliko niste u mogućnosti da ložite vatru, sač možete pripremiti i u rerni. Količina sastojaka je proizvoljna, a recept prost.
Sastojci:
- Svinjsko meso
- Juneće meso
- Lovor
- Vegeta
- Aleva paprika
- Biber
- Susam
- Voda
- Svinjska mast
- Krompir
- Šargarepa
- Zelen
- Celer
- Crni luk
- Beli luk
- Peršun list
Priprema:
- Debelim slojem namažite posudu i poklopac
- Ređate sve ovim redosledom: Prvo posolite krompir i poređate na dno
- Onda ide prvi red mesa tako da potpuno preklopite krompir
- Onda dodate sve navedene začine uključujući i crni i beli luk
- Sač nikako ne smete stavljati direktno na žar, ili u već zagrejanu rernu, nego pustite da se sve postepeno zagreva, a ako pravite sa žarom odložite posudu pored istog 15 minuta da se posuda zagreje
- Nastavite sa drugim redom mesa, začinima i na kraju poređajte povrće
- Nalijte sa 200ml vode, pospite susamom i na kraju dodajte domaću slaninu
- Sač ostavite inimum 5 sati da se krčka, ako možete ostavite ga duže
Što se duže krčka sač biće ukusniji, nakon 5 sati krčkanja meso će se raspadati. Prijatno!
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso)