Ljutenica od šargarepe, Foto: Lako je kuvati/ Printscreen/ Youtube

džabe

NAJJEFTINIJA LJUTA SRPSKA ZIMNICA ZA KOJOM BALKANSKE DOMAĆICE LUDE: Svaki SASTOJAK je ispod 200 DINARA (RECEPT)

Zimnica sve češće postaje luksuz, ovaj recept je idealan za ljutu salatu preko zime, bez da potrošite gomilu novca

Objavljeno: 09.09.2023. 09:24h > 09:26h

Ljutenica je jedan od recepata koji je obavezan za zimnicu, pored ajvara, džema, kiselog kupusa i krastavčića. Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Zato obogatite zimnicu i ovim receptom. Priprema je jednostavna, tako da vam neće teško pasti da pripremite i veću količinu.

foto: GWI/Leonie Lambert / Garden world images / Profimedia

Sastojci:

  • 1,5 glavica belog luka
  • 125 ml alkoholnog sirćeta
  • 250 ml ulja zagrejanog
  • 1 kašika sećera
  • 1,5 kašika soli
  • malo konzervansa prstohvat
  • 1.5 kg šargarepe
  • veza peršuna
  • 100 g ljutih papričica ispečenih
foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Priprema:

  1. Šargarepu, beli luk, peršun i papričice očistiti i samleti na vodenici za meso.
  2. Zatim dodati so, konzervans, šećer, alkoholno sirće, ulje i lepo izmešati.
  3. Ostavite da odstoji od 12 do 24 sata.
  4. Nakon tog vremena još jednom lepo izmešati, probati i dodati soli ukoliko nije dovoljno slano.
  5. Pakujte u male teglice.

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani:

(Espreso/ Stvar ukusa)