PROBAJTE
NAJBRŽA VEČERA KOJU ĆETE IKADA NAPRAVITI: Engleska receptura za VAZDUŠASTE pogačice koje se DOSLOVNO tope u ustima
U nastavku pogledajte kako se pripremaju skonsi - engleske slane pogačice koje će vas oduševiti.
Navikli smo do sad na neka druga jela koja su poreklom iz Engleske ili ih jednostavno vezujemo za ovu zemlju.
Danas smo vam pripremili nešto sasvim drugačije, a to su slane pogačice sa sirom, koje se razlikuju od domaćih u par sastojaka s toga smo sigurni da će se uživaocima testa ovo jako svideti.
Sastojci:
- 225 g brašna
- Prstohvat soli
- Prstohvat bibera
- 1 kafena kašika praška za pecivo
- 100 g putera
- 100 g čedar ili nekog drugog tvrdog sira
- 100 ml mleka
- Još malo sira za toping
Priprema:
U jednoj posudi dobro promešajte suve sastojke, potom dodajte puter koji ste prethodno isekli na komadiće, i onda sve dobro izradite rukom.
Zatim isto učinite i sa sirom koji ste prethodno narendali. Ipak, budite oprezni kako ne biste suviše istopili i ugnječili sir.
Napravite rupu u sredini, pa dodajte mleko - postepeno, nemojte sve odjednom, već procenite da li je potrebna cela količina. Treba da dobijete mekano testo, ali koje se ne lepi za prste.
Pobrašnjavite podlogu i razvijte testo pomoću oklagije tako da bude 2 cm debljine. Potom pomoću čaše vadite pogačice, ili ako želite možete da ih isečete i u obliku trougla. Poređajte ih u pleh na papir za pečenje, pa ih dodatno premažite mlekom, i pospite sa malo rendanog sira svaki.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, do 15 minuta, dok pogačice ne budu zlatno rumene.
(Espreso/mogujatosama)