recept
DOMAĆICE SAMO OVAKO ĆETE NAJBRŽE SPREMITI RIBLJU ČORBU, UKUSNA KAO KAFANSKA: 1 začin morate dodati NA KRAJU kuvanja
Predlažemo vam brzinsku riblju čorbu koja će oduševiti vaše goste
Ne brinite, sprema se brzo, potreban vam je samo jedan sat. Biće ukusna kao iz najbolje kafane.
Sastojci:
1 kg fileta soma
1 pakovanje začina za riblju čorbu
2 glavice luka
1 glavica ljubičastog luka
2 veće šargarepe
malo celera
1 manja crvena ljuta paprika
1 manja zelena ljuta paprika
1 zelena slatka paprika
1 crvena slatka paprika
2 paradajza
beli luk
peršun
biber u zrnu i mleveni
lorber
1 šolja pirinča
1 puna kašičica mlevene crvene paprike
1 puna kašičica tucane paprike
biljni začin
Priprema:
Sitno iseckani luk propržite na malo vrelog ulja. Kada je upržen, dodajte sitno seckanu šargarepu, ljute i slatke paprike, paradjaz. Sve još malo upržite, pa dodate filete soma iseckane na manje parčiće i još malo upržite.
Som će pustiti tečnost pa će se sav sadržaj malo dinstati. Dodajte vode po ukusu, zatim začin za riblju čorbu i sve lepo promešajte. Dodati biber u zrnu, lorber, mlevenu i tucanu papriku, biljni začin i pirinač.
Sve kuvajte 30-40 minuta, isključite vatru i dodajte sitno seckan beli luk, peršun i mleveni biber.
Majke i snajke
(Espreso/Srpskainfo.com)