Zelena gnezda sa korama, Foto: Minjina Kuhinjica/ Printscreen/ Youtube
bogovski
DOMAĆINSKI DORUČAK PEČEN ZA 20 MINUTA: Ovakvu poslasticu niszte skoro JELI, bolji i od ZELJANICE (RECEPT)
Preukusna zelena gnezda punjena spanaćem, prazilukom i sirom
Objavljeno: 07.09.2023. 23:59h
Ivona Jelić
Savršen domaćinski doručak idealan za celu porodicu, ono što je najbolje jeste što ne morate danima čekati da se ispečem, već su ova gnezdašca gotova za 20 minuta pečenja.
Recept za zelena gnezda, doručak za pamćenje:
Sastojci:
- 200 g mladog sira
- 60 g bebi spanaća
- 20-30 g praziluka
- 9 tankih kora za pitu
- 100 g kisele pavlake
- 100 ml ulja
Priprema:
- Sjedinite kiselu pavlaku, ulje i mladi sir. Posolite po ukusu.
- Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite filom, ali ostavite na gornjoj strani 5 cm nepremazano.
- Donju stranu preklopite 5 cm i pomoću igle za pletenje urolajte koru do nepremazanog dela, potom je naberite i skinite sa štapića. Krajeve sastavite da formirate krug.
- Pripremljeno gnezdo stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Na isti način pripremite gnezda od ostalih kora.
- Za fil spanać i praziluk u blenderu usitnite. Dodajte u fil koji vam je ostao od premazivanja kora.
- Napunite gnezda, a bočnu stranu premažite uljem.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Alo)