Patlidžan u majonezu, Foto: Вкусно Просто и Доступно/ Printscreen/ Youtube
delikates
RUSKE DOMAĆICE ZALUDELE SRBIJU ČUDNOM ZIMNICOM: Treba vam samo 4 SASTOJKA, tamanićete je KAO LUDI (RECEPT)
Jedna od najčudnijih i najukusnijih zimnica koju možete pripremiti
Objavljeno: 07.09.2023. 20:55h
> 21:21h
Ivona Jelić
Ovaj neobičan recept je zaludeo celu Srbiju, a kada vidite kako se jednostavno pravi, zanemarićete naše tradicionalne ajvare i ostalo, plus je mnogo jeftinije.
Patlidžan u majonezu je jedna od najvećih ruskih delikatesa, evo kako da spremite ovu zimnicu:
Sastojci:
- 400 g majoneza
- 50 g sušenih pečuraka u prahu
- 3 kg patlidžana
- 1 kg crnog luka
Priprema:
- Patlidžan isecite na kockice, pa kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša.
- Dobro ocedite, pa propržite par minuta.
- Zatim u drugom tiganju propržite sitno seckani luk dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju.
- U posudi pomešajte luk, patlidžan, majonez i pečurke u prahu, pa sve dobro promešajte.
- Sipajte u sterilisane tegle, pa ih stavite u šerpu i sipajte vodu.
- Kuvajte par minuta posle ključanja, a kada se ohlade čuvajte u frižideru.
Pogledajte kako se detaljnije pravi:
DA LI ZIMNICA POSTAJE LUKSUZ? Goran Đaković: Cene na pijaci su za potrošače visoke, a za proizvođače realne:
(Espreso/ Stvar ukusa)