ZA RUČAK
OVOM TURSKOM PAPRIKAŠU NAŠ NIJE NI BLIZU: Pikantan zbog 1 sastojka, čak i BAKE zapisuju RECEPT
Ako nemate ideju za ručak spremite preukusan turski paprikaš
Paprikaš je Srbima jedno od omiljenih kuvanih jela, a naročito kada ga spreme naše bake.
Sada isprobajte i turski paprikaš koji je toliko pikantan i pun povrća.
Nećete zažaliti ako ga napravite na njihov način.
Sastojci:
500 g goveđeg mesa
4 krompira
2 patlidžana
2 tikvice
3 paprike
1 crni luk
2 šolje paradajz sosa
3 čena belog luka
1 kašičica origana
1 ljuta paprika
Priprema:
U šerpu sipajte ulje i dodajte seckano meso, pa krčkajte dok ne omekša. U tiganju na malo ulja propržite krompir koji ste iseckali, pa ga izvadite iz tiganja i dolijte još malo ulja, pa propržite sitno seckani patlidžan, pa kada omekša dodajte i seckane tikvice.
Promešajte i kada i one omekšaju dodajte krupno sečen beli luk. Kada je meso omekšalo dodajte mu na rebaraca isečen crni luk i papriku isečenu na trake. Kada se povrće proprži sipajte paradajz sos i dodajte krompir. Promešajte i poklopite. Posle 5 minuta kuvanja dodajte i ostalo povrće. Promešajte i sipajte vodu. Zatim posolite, pospite origanom i dodajte secaknu ljutu papričicu. Lepo promešajte, poklopite i kuvajte još nekih 20 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)