Turski paprikaš u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Turkish Food Travel

ZA RUČAK

OVOM TURSKOM PAPRIKAŠU NAŠ NIJE NI BLIZU: Pikantan zbog 1 sastojka, čak i BAKE zapisuju RECEPT

Ako nemate ideju za ručak spremite preukusan turski paprikaš

Objavljeno: 07.09.2023. 20:54h > 20:56h

Paprikaš je Srbima jedno od omiljenih kuvanih jela, a naročito kada ga spreme naše bake.

Sada isprobajte i turski paprikaš koji je toliko pikantan i pun povrća.

Nećete zažaliti ako ga napravite na njihov način.

Dinstanje mesa u tiganjufoto: Printscreen/Youtube/ Turkish Food Travel

Sastojci:

500 g goveđeg mesa

4 krompira

2 patlidžana

2 tikvice

Povrće u tiganjufoto: Printscreen/Youtube/ Turkish Food Travel

3 paprike

1 crni luk

2 šolje paradajz sosa

Dinstanje povrćafoto: Printscreen/Youtube/ Turkish Food Travel

3 čena belog luka

1 kašičica origana

1 ljuta paprika

Priprema:

U šerpu sipajte ulje i dodajte seckano meso, pa krčkajte dok ne omekša. U tiganju na malo ulja propržite krompir koji ste iseckali, pa ga izvadite iz tiganja i dolijte još malo ulja, pa propržite sitno seckani patlidžan, pa kada omekša dodajte i seckane tikvice.

Luk i meso u tiganjufoto: Printscreen/Youtube/ Turkish Food Travel

Promešajte i kada i one omekšaju dodajte krupno sečen beli luk. Kada je meso omekšalo dodajte mu na rebaraca isečen crni luk i papriku isečenu na trake. Kada se povrće proprži sipajte paradajz sos i dodajte krompir. Promešajte i poklopite. Posle 5 minuta kuvanja dodajte i ostalo povrće. Promešajte i sipajte vodu. Zatim posolite, pospite origanom i dodajte secaknu ljutu papričicu. Lepo promešajte, poklopite i kuvajte još nekih 20 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)